Videolessen

Videoles 7
Transportmode

Videoles 7: Transportmode

Landschapsfotografen nemen de tijd om één mooie opname te maken. Sportfotografen en paparazzi hebben soms maar enkele seconden tijd om een foto te maken. Een snelle continue opname is dan nuttig. Die kan je kiezen onder Transportmode of Ontspanstand. Verder in deze aflevering bekijken we ook de opties om de camera op afstand te bedienen via infrarood, bluetooth of WiFi.

Videoles 8
Compositie: mens, dier en landschappen

Videoles 8: Compositie: mens, dier en landschappen

In deze aflevering krijg je een aantal basistips voor het fotograferen van personen, huisdieren en landschappen. Wanneer je deze tips volgt, dan is de kans groter dat jouw foto’s op meer bewondering mogen rekenen.

Videoles 9
Compositie: de Gulden snede

Videoles 9: Compositie: de Gulden snede

In deze aflevering krijg je nog enkele algemene compositietips. Vooral het principe van de gulden snede is een interessant uitgangspunt voor mooie en evenwichtige composities in je foto's.

Inschrijven

De online cursus kan je volgen via CVO Scala, een door de Vlaamse Overheid erkend centrum voor volwassenenonderwijs. Naast de videolessen krijg je, in een gebruiksvriendelijke elektronische leeromgeving, ook extra lesmateriaal, zoals documentatie, oefeningen, quizzen, simulaties en meer. Er is ook begeleiding van de docent voorzien die ook de foto-opdrachten uitvoerig bespreekt. De online cursus komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof en Opleidingscheques. Na het succesvol beƫindigen van de cursus ontvang je een erkend deelcertificaat.

Meer info

Digitale Fotografie 1

De videolessen in de online cursus digitale fotografie 1 zijn gebaseerd op de thema's uit het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken' van auteur Joan Staels.

Bekijk het boek
Online cursus Fotobewerking met LightroomNIEUW

Online cursus 'Fotobewerking met Lightroom'

Leer jouw foto's beheren en bewerken met dit veelzijdige programma van Adobe.

Meer info
Het Adobe Lightroom Classic handboek

Het Adobe Lightroom Classic handboek

Van dezelfde auteur is dit boek zonet verschenen. Je leert alles over het beheren en bewerken van je foto's met het meest populaire fotobewerkingsprogramma.

Bekijk het boek

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken en blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen of nieuwe boeken over fotografie en fotobewerking.