Leren fotograferen

Wens je jouw kennis over fotografie in korte tijd te vergroten, dan ben je bij fotoloft.be op het juiste adres.

Gratis online cursus

In 17 uitgebreide, gratis videolessen verneem je alles over de werking en de instellingen van een digitale camera. Je leert hoe je de belichting en de kleuren regelt en hoe de perfecte scherpte en scherptediepte ontstaan. Verder krijg je veel tips voor het fotograferen van personen, huisdieren, landschappen en producten.

Ervaren lesgever

De afleveringen zijn gebaseerd op de thema's uit het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken' van Joan Staels en worden gepresenteerd door de auteur zelf. Joan is een professionele fotograaf en leraar fotografie met meer dan 25 jaar onderwijservaring.

Naar de afleveringen

Foto-opdrachten

Leer veel bij door het maken van relevante en interessante foto-opdrachten. Die kan je al maken met een compactcamera, maar een compacte systeemcamera of spiegelreflexcamera bieden meer creatieve mogelijkheden. De foto's kan je op deze website opladen.

Bespreking door de auteur

De opgeladen foto's worden binnen de week besproken door de auteur, die waarschijnlijk ook nog enkele tips zal meegeven. Ook andere websitebezoekers kunnen je foto's beoordelen en opbouwende commentaar of tips geven.

Naar de opdrachten
17

afleveringen

447

Minuten video

11

Foto-opdrachten

100%

% originele inhoud

Digitale

Fotografie 1:
Basistechnieken

Ken je camera

Dit boek, waarop de afleveringen gebaseerd zijn, is zowel geschikt voor wie al een digitale camera heeft aangeschaft en graag meer over de mogelijkheden ervan wil leren, als voor hen die nog overwegen om over te stappen naar digitaal fotograferen. Je verneemt welke opties belangrijk zijn bij de keuze van een fototoestel. Daarna lees je hoe een camera werkt, welke de basisinstellingen zijn en waar je moet op letten bij elke opname. De techniek wordt geïllustreerd met veel voorbeeldfoto’s.

Maak betere foto's

Het boek beschrijft uitvoerig alle basistechnieken van de fotografie: je verneemt alles over belichting, kleuren, scherpte en scherptediepte. Er wordt ook veel belang gehecht aan compositie en je krijgt veel tips voor het fotograferen van personen, kinderen, dieren, steden, landschappen, producten en panorama’s. Kortom: je leert op korte tijd betere foto’s te maken.

Bekijk het boek