Videolessen

Videoles 16
Scherpte

Videoles 16: Scherpte

In de voorbije afleveringen hadden we het regelmatig over scherpte en scherptediepte. Wat scherpte betreft, wordt in deze aflevering een stappenplan opgesteld waarmee je de allerscherpste foto kan maken. Verder in de aflevering worden verschillende statieven gedemonstreerd: van tafelstatief tot studiostatief.

Videoles 17
Scherptediepte

Videoles 17: Scherptediepte

Over scherptediepte weet je intussen al één en ander. Maar het is misschien een goed idee om nog eens de drie parameters die het beïnvloeden op te sommen. Zo weet je hoe je foto’s maakt met een minimum of een maximum aan scherptediepte. Houd ook je smartphone bij de hand, want er bestaan apps om de ideale scherptediepte te kunnen berekenen.

Inschrijven

De online cursus kan je volgen via CVO Scala, een door de Vlaamse Overheid erkend centrum voor volwassenenonderwijs. Naast de videolessen krijg je, in een gebruiksvriendelijke elektronische leeromgeving, ook extra lesmateriaal, zoals documentatie, oefeningen, quizzen, simulaties en meer. Er is ook begeleiding van de docent voorzien die ook de foto-opdrachten uitvoerig bespreekt. De online cursus komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof en Opleidingscheques. Na het succesvol beƫindigen van de cursus ontvang je een erkend deelcertificaat.

Meer info

Digitale Fotografie 1

De videolessen in de online cursus digitale fotografie 1 zijn gebaseerd op de thema's uit het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken' van auteur Joan Staels.

Bekijk het boek
Online cursus Fotobewerking met LightroomNIEUW

Online cursus 'Fotobewerking met Lightroom'

Leer jouw foto's beheren en bewerken met dit veelzijdige programma van Adobe.

Meer info
Het Adobe Lightroom Classic handboek

Het Adobe Lightroom Classic handboek

Van dezelfde auteur is dit boek zonet verschenen. Je leert alles over het beheren en bewerken van je foto's met het meest populaire fotobewerkingsprogramma.

Bekijk het boek

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken en blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen of nieuwe boeken over fotografie en fotobewerking.