afleveringen

Aflevering 16
Scherpte

Aflevering 16: Scherpte

In de voorbije afleveringen hadden we het regelmatig over scherpte en scherptediepte. Wat scherpte betreft, wordt in deze aflevering een stappenplan opgesteld waarmee je de allerscherpste foto kan maken. Verder in de aflevering worden verschillende statieven gedemonstreerd: van tafelstatief tot studiostatief.

Aflevering 17
Scherptediepte

Aflevering 17: Scherptediepte

Over scherptediepte weet je intussen al één en ander. Maar het is misschien een goed idee om nog eens de drie parameters die het beïnvloeden op te sommen. Zo weet je hoe je foto’s maakt met een minimum of een maximum aan scherptediepte. Houd ook je smartphone bij de hand, want er bestaan apps om de ideale scherptediepte te kunnen berekenen.

Digitale Fotografie 1

De eerste reeks van 17 afleveringen over fotografie zijn gebaseerd op de thema's uit het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken' van auteur Joan Staels.

Bekijk het boek
Het Adobe Lightroom Classic handboekNIEUW

Het Adobe Lightroom Classic handboek

Van dezelfde auteur is dit boek zonet verschenen. Je leert alles over het beheren en bewerken van je foto's met het meest populaire fotobewerkingsprogramma.

Bekijk het boek

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken en blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen of nieuwe boeken over fotografie en fotobewerking.