Leren fotograferen

De online cursussen digitale fotografie en fotobewerking met Lightroom worden nu aangeboden via CVO Scala, een centrum voor volwassenenonderwijs, erkend door het Vlaamse ministerie van Onderwijs.

Online cursus digitale fotografie 1

In deze online cursus verneem je alles over de werking en de instellingen van een digitale camera. Je leert hoe je de belichting en de kleuren regelt en hoe de perfecte scherpte en scherptediepte ontstaan. Verder krijg je veel tips voor het fotograferen van personen, huisdieren, landschappen en producten.

Om iedere cursist voldoende begeleiding te kunnen geven, zijn de plaatsen beperkt. De cursussen zijn gestart in januari 2022. Online inschrijven is niet meer mogelijk, alle cursussen zijn volledig volzet!

Meer info

Ervaren lesgever

De videolessen, de persoonlijke begeleiding en de bespreking van de foto-opdrachten worden verzorgd door Joan Staels, auteur van het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken'. Joan is een professionele fotograaf en heeft meer dan 30 jaar onderwijservaring.

Foto-opdrachten

Leer veel bij door het maken van relevante en interessante foto-opdrachten. Die kan je al maken met een compactcamera, maar een compacte systeemcamera of spiegelreflexcamera bieden meer creatieve mogelijkheden. De foto's kan je opladen in de elektronische leeromgeving die speciaal voor deze online cursus werd ontwikkeld.

Bespreking door vakleraar

De opgeladen foto's worden, na het verstrijken van de deadline, binnen enkele dagen besproken door de leraar, die niet alleen een score maar ook veel tips zal meegeven.

Bekijk de opdrachten
17

videolessen

447

Minuten video

11

Foto-opdrachten

Digitale

Fotografie 1:
Basistechnieken

Ken je camera

Dit boek hoort bij de online cursus Digitale Fotografie 1. Het boek is zowel geschikt voor wie al een digitale camera heeft aangeschaft en graag meer over de mogelijkheden ervan wil leren, als voor hen die nog overwegen om over te stappen naar digitaal fotograferen. Je verneemt welke opties belangrijk zijn bij de keuze van een fototoestel. Daarna lees je hoe een camera werkt, welke de basisinstellingen zijn en waar je moet op letten bij elke opname. De techniek wordt geïllustreerd met veel voorbeeldfoto’s.

Maak betere foto's

Het boek beschrijft uitvoerig alle basistechnieken van de fotografie: je verneemt alles over belichting, kleuren, scherpte en scherptediepte. Er wordt ook veel belang gehecht aan compositie en je krijgt veel tips voor het fotograferen van personen, kinderen, dieren, steden, landschappen, producten en panorama’s. Kortom: je leert op korte tijd betere foto’s te maken.

Bekijk het boek