Afleveringen

Aflevering 1
Licht, kleur en scherpte

Aflevering 1: Licht, kleur en scherpte

Kennis over licht is voor een fotograaf heel belangrijk. In deze eerste aflevering kom je te weten hoe een camera lichtstralen verwerkt tot een herkenbaar beeld en dat op ongeveer dezelfde manier als onze ogen. Dankzij een lens in ons oog en in de camera kunnen we scherpe beelden zien en fotograferen. We bekijken hoe de lens dat voor elkaar krijgt.

Aflevering 2
Het objectief

Aflevering 2: Het objectief

Met één lens kan je slechts op één enkele afstand scherpstellen. Om te kunnen scherpstellen dichtbij én veraf is een optisch systeem met meerdere lenzen nodig: dat is het objectief. In deze aflevering bekijken we de belangrijkste eigenschappen én creatieve mogelijkheden van een zoomobjectief.

Aflevering 3
Digitale Camera's

Aflevering 3: Digitale Camera's

De keuze aan digitale camera’s is enorm. Er zijn compactcamera’s, compacte systeemcamera’s, spiegelreflexcamera’s, actiecamera’s, alziende 360° camera’s en zelfs vliegende camera’s, de drones… In deze aflevering worden enkele cameramodellen getoond en hun sterke en minder sterke punten besproken.

Digitale Fotografie 1

De eerste reeks van 17 afleveringen over fotografie zijn gebaseerd op de thema's uit het handboek 'Digitale fotografie 1: Basistechnieken' van auteur Joan Staels.

Bekijk het boek

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken en blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen of nieuwe boeken over fotografie en fotobewerking.